• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Z Pasją do Działania: Blog o Twojej Pasji

Dokonując zakupów w dużym supermarkecie, co praktycznie jest nieodzownym punktem zakupów spełnianym co jakiś czas, spostrzegamy różne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to cykl witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezmiernie gigantyczny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – znacznie więcej na stronie internetowej ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego jedzenia pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znamienite dla zdrowia, sporo mikroelementów, otrębów, które mają korzystny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na kupno chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Twórcy pieczywa często stosują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego bądź żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu jakichkolwiek wartości.

1. Zajrzyj tutaj

2. Sprawdź to

Hobbyowe Rewolucje: Porady i Pomysły

Categories: Hobby

Comments are closed.