• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Sztuka Kowalstwa: Kształtowanie Metalu

Utrzymanie schludności w zakładzie gastronomicznym jest bardzo skomplikowane z uwagi na różnorodność występujących pobrudzeń. Sanepid nakłada gigantyczne wymogi i pieczołowicie tego dopilnowuje. Sanepid kojarzy nam się z czymś złym, z osobami obciążającymi wysokie kary za niedostosowanie się do przepisów, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się wspomóc zorganizować pracę w sposób pewny i nie zagrażający zdrowiu klientów. W kluczowej mierze, zdrowe i smaczne posiłki przyrządzane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, i sposobu jej przechowywania. Co jesteśmy w stanie ogłosić o czystości naczyń? Niezwykle znaczącym urządzeniem pomagającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym też mówi witryna gastronauci. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Wedle przeprowadzonych badań, naczynia umyte w zmywarce z dobrą chemią demonstrują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Pamiętajmy też o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek i ścian, bo to one są najogromniejszym magnesem na bakterie.

1. Kliknij i zobacz

2. Przejrzyj

3. Przejdź do strony

4. Przejdź do strony

Podróże Kulinarnie: Smaki Indii

Categories: Hobby

Comments are closed.